HTML

Szakácsnő

2010.03.25. 19:53 j.mara

Az elmúlt három napban én készítettem családnak (4-5 fő, változó) az ebédet. Tegnapelőtt túróscsuszát, tegnap hurka-kolbászt káposztával és krumplival, ma pedig korfu levest és rizsfelfújtat csokipudinggal. Mivel ez utóbbi teljes egészében ÉN, (meg márcsak erre emlékszem) ezért leírom, hogy készült. Büszke vagyok rá:)

Rizsfelfújt: 1 bögre rizst megmosunk. Egy jénaiba öntünk 1 liter tejet, adunk hozzá egy vaníliás cukrot, egy pár fahéj darabkát, és 5-6 ek. cukrot. Hozzáadjuk a rizst és felforraljuk, amíg a rizs puha nem lesz (néha meg kell keverni). Mialatt fő, 4 tojás sárgáját, 5 ek. cukrot és kb. 6 dkg margarin simára keverünk. Később hozzáadjuk egy citrom reszelt héját. Amikor a rizses cucc felforrt és kicsit kihűlt, összekeverjük a tojásos masszával. Aztán óvatosan összeforgatjuk a 4 tojás felvert habjával, majd kizsírozott és kimorzsázott kuglófformába töltjük. A receptben 1/2 óra volt írva, de az enyém (előmelegített, légkeveréses sütőben) először 150 fokon, majd 120, majd 100 fokon kb. 50 percig sült. Nem akarok felvágni, de tényleg nagyon finom lett! Egyszerre puha, omlós, vaníliás és citromos.....:) Ja, csokipudinggal tálaltam. Hmmm...

Korfu leves: egy nagyobb darab csirkemellett felkockázunk és olajon fehérre sütjük (hamar fehéredik, ez pár perc alatt megvan). Aztán egy fazékba teszünk 20-20 dkg zöldbabot és zöldborsót és ennyi vizet, h bőven ellepje a zöldségeket. Teszünk rá 1 kk. tárkonyt, 1 kk. majorannát, 1 kk sót (ízlés szerint - ez a kedvencem..:/) és egy kis citromlevet (ezt mi úgy váltottuk ki, hogy a tányérokba tettünk 1 citromkarikát). Hozzáadjuk a húst, és főzni kezdjük. Mikor már megpuhultak a zöldségek, belekeverünk egy pohár tejfölt (kis lisztet - 1 púpos kk. - elkevertem benne), és kb 1 ek. pirospaprikát, amitől szép rózsaszín színe lesz. Ezután még 10-15 percig főzzük és már kész is:)

Szólj hozzá!

Címkék: főzés sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr421868668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása