HTML

Pizzás csiga

2010.01.15. 15:33 j.mara

Ma pizzás csigát sütöttem:

Futtatunk 5 dag élesztőt 1.5 dl cukros langyos tejben. Míg "kikel", kimérünk 0,5 kg lisztet, 0,5 dl olajat, kis sót a lisztbe. Aztán az élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, dagasztjuk, még kb. 2,5 dl langyos tejet fokozatosan hozzáadunk, majd mikor már majdnem összeáll, folyamatosan jöhet az olaj. (Én tettem bele egy kis pizza fűszerkeveréket is.) Kelni hagyjuk. Míg ezt megteszi, felvágunk 30 dag szalonnát+sonkát (15-15 dag), a szalonnát megpíritjuk egy kis fej aprított hagymán, majd még a kis lángos "főzve" hozzáadjuk a többit, ami a töltelékbe való, amíg egy ilyen masszaszerű dolgot kapunk: a sonkát, egy kis doboz paradicsompürét, kiskanálnyi fokhagymakémet, két kiskanál pizza fűszerkeveréket, kis sót.

A megkelt tésztát téglalap alakúra sodorjuk (kb. 30x60 cm lett), és megkenjük ketchuppal, majd egyenletesen eloszlatva rákenjük (már amennyire kenhető) a felvágottas cuccot. Kizsírozzuk a tepsiket (nekem ma 2 gáztepsi). Feltekerjük, mint a kakaós csigát, és kb 1-1,5 cm vastagszágú szeletekre vágjuk. A szeleteket belefektetjük a tepsibe (izgalmas rész, mert folyik-csúszik), majd reszelünk rá sajtot.  Előre melegített sütőben (légkeveréses) 150 fokon kb. 20 percig sütjük. 20-22 db csiga lett. Mindenki dícsérte, azért mertem leírni.:)

Wow, ez a királyi többes!:) A sütés önjelölt királynője!XD

Holnap estére röszti van tervezve körözöttel.

Szólj hozzá!

Címkék: sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr271674709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása